Tribina: "Decentralizacija kulturnih politika: francusko iskustvo"

2.2.2016.

Institut za javnu upravu poziva vas na tribinu "Decentralizacija kulturnih politika: francusko iskustvo", koja će se održati 8. veljače 2016.g. u Zagrebu, Gundulićeva ulica 10, dvorana IV, I. kat, s početkom u 14,00 sati. Suorganizator tribine je Prokultura – Opservatorij kulturnih politika iz Splita.

Tema je posvećena decentralizaciji javnih politika kulture u Francuskoj, zemlji koja danas bilježi više od šezdeset godina uspješnog postojanja i organiziranog rada Ministarstva kulture i komunikacija. Pod uređenim vodstvom i u partnerstvu s brojnim dionicima, već desetljećima funkcioniraju kulturne politike stavljajući naglasak na očuvanje, afirmaciju i razvoj vlastitog jezika i kulture. U tom kontekstu, proces decentralizacije praćen je i primjenjivan kroz suradnju između brojnih stručnih i znanstvenih institucija, uz edukaciju uprave te time predstavlja iskustvo koje Hrvatskoj može biti od iznimne važnosti.

Nakon uvodnog izlaganja koje će održati dr.sc. Nansi Ivanišević, predsjednica Prokulture, sudionici su pozvani na razmjenu znanja i iskustava iz funkcioniranja hrvatskih kulturnih, ali i drugih javnih politika koje nužno moraju djelovati u suglasju s kulturom.