Novi broj časopisa "Hrvatska i komparativna javna uprava"

29.3.2021.

Objavljen je novi broj 1/2021 časopisa Hrvatska i komparativna javna uprava - Croatian and Comparative Public Administration.

Prvi ovogodišnji broj časopisa sadrži šest znanstvenih radova. O. Kulaç, L. Sobotková i M. Sobotka pišu o obrazovanju za javnu upravu u Češkoj te navedeno prikazuju kroz studiju slučaju na Sveučilišta Pardubice. M. Pečarič predstavlja Bayersom teorem kao sredstvo na osnovi kojeg se može predvidjeti odlučivanje sudaca i službenih osoba u situacijama u kojima je dozvoljena diskrecijska ocjena. P. Đurman prikazuje e-savjetovanja koja se provode u Hrvatskoj te predstavlja rezultate provedenog empirijskog istraživanja. G. Berc, D. Baturina I M. Majdak prikazuju rezultate empirijskog istraživanje o položaju mladih u dobi od 15 do 29 godina koji nisu zaposleni, nisu u sustavu redovitog obrazovanja ili obrazovanja za odrasle niti su uključeni u neku od mjera osposobljavanja nazivamo (NEET). S. Novak se bavi pitanjem sigurnosno osjetljivih podataka država članica u praksi Suda Europske unije, dok J. Jambrač predstavlja analitičko-teorijski pristup vrednovanju izvedbe i komparaciji javnih uprava.

Uz to, ovaj broj sadrži prikaz knjige: Ulrich Karpen and Helen Xanthaki (Eds.): Legislation in Europe: A Country by County Guide kao i popis recenzenata koji su sudjelovali u recenzijskom postupku tijekom 2020 godine.